Login     |     Inschrijven

Het bestuur van het Nederlands Lucht-en RuimtevaartfondsIMG_9449 (1)_bewerkt
Jacques Jansen, Voorzitter
Jacques Jansen , Lt-Generaal b.d.

Jacques Jansen studeerde aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda en werd vervolgens in Canada opgeleid als jachtvlieger. In de Koninklijke Luchtmacht vervulde hij diverse commando- en beleidsfuncties en werd in 2008 benoemd tot Commandant Luchtstrijdkrachten. In 2012 rondde hij zijn militaire loopbaan af en werd Directeur van Eurocontrol Maastricht tot 2017. Vanaf september 2018 zal hij Voorzitter van de Raad van Toezicht van het Nederlands Aerospace Centre worden.

Anne Cor Groeneveld, Secretaris
Anne Cor Groeneveld,

Anne Cor Groeneveld bekleedt diverse bestuurlijke, toezichthoudende en adviserende functies o.a. bij de André Kuipers Stichting, het Da Vinci Comité, Texel Airport NV, JetSupport Group, Stichting Kleynkoor e.a.

Van 2000 tot 2016 was hij voorzitter van de Dutch Aviation Group (DAG) en als oprichter van de Dutch Dakota Association (DDA) bekleedde hij 28 jaar het voorzitterschap.
Van 1973 tot 2003 was hij werkzaam voor Transavia in diverse functies en tot het einde van zijn dienstverband bleef hij daarnaast actief als Boeing gezagvoerder.

lege foto
Rob Hougée, penningmeester
Rob Hougée, SVP Finance & Control CArgo business AirFrance/KLM & CFO Martinair

Rob Hougée studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus universiteit in Rotteram. Direct na zijn studie werd hij als financieel management trainee aangenomen bij KLM. Hij verbleef 8 jaar in het buitenland in respectievelijk New York en Frankfurt en vervolgde zijn carriere bij KLM in diverse financiele functies. Daarna werd hij SVP Operations bij KLM Cargo en was verantwoordelijk voor de gehele logistieke operatie op de hub Schiphol voor KLM Cargo. Hij keerde begin 2000 terug naar de financiele omgeving op het hoofdkantoor van de KLM in Amstelveen, als Controller Passage Business. In die periode werkte hij mee aan de fusie met Air France

In 2009 werd hij CFO bij Martinair en in 2011 werd hij tevens benoemd tot CFO van Transavia. Vanaf begin 2013 bekleed hij de functie SVP Finance & Control voor de Cargo Business van AirFrance/KLM en is hij nog steeds CFO van Martinair.


Kolonel drs. T.N. Born


csm_Henri Werij_decaan_lr_24e382
Prof. dr. Henry Werij
Decaan Faculteit L&R TU Delft

Prof. dr. H.G.C. (Henri) Werij is de decaan van de faculteit.
Werij studeerde experimentele natuurkunde aan de Universiteit Leiden, waar hij in 1988 cum laude promoveerde in de atoomfysica. Vervolgens werkte hij als onderzoeker bij het Joint Institute for Laboratory Astrophysics (JILA) in Boulder, Colorado (VS) en bij de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1993 is hij verbonden aan TNO, eerst als wetenschapper en later in een keur van (management)functies. Zijn laatste functie bij TNO was Director of Space and Scientific Instrumentation.
In zijn jaren als onderzoeker publiceerde hij meer dan 25 wetenschappelijke artikelen. Ook daarna verloor hij de wetenschap niet uit het oog. Werij is lid van de NWO- adviescommissie Gecondenseerde materie en optische fysica (COMOP), van het Advanced Research Center for Nanolithography (ARCNL) en van het Dutch Institute for Fundamental Energy Research (DIFFER).  Ook was hij lid was van de Advisory Council of the faculty. 

Robert Jan de Boer_bewerkt_bewer
Robert Jan de Boer, Lid
dr. ir. Robert Jan de Boer, Lector Aviation Engineering Hogeschool van Amsterdam - Aviation Academy

Robert J. de Boer MSc PhD (1965) was trained as an aerospace engineer at Delft University of Technology. He majored in man-machine systems and graduated cum laude in 1988 on the thresholds of the vestibular organ. After gaining experience in line management and consulting he joined Fokker Technologies in 1999. Here he was asked to develop the Program Management methodology for Fokker in compliance with aerospace requirements, as a prerequisite for Fokker to participate on the A380 program. This led to the appointment as the Director of Engineering in 2002. In this role he supported and guided an increasing number of engineers (up to 300) occupied in a large number of new design projects across the globe.
These experiences inspired his current scientific interest in team collaboration, cumulating in a PhD (achieved in May 2012) at the Delft University of Technology. Since September 2009 Robert is appointed as Professor ("lector") of Aviation Engineering at the Amsterdam University of Applied Science (Hogeschool van Amsterdam). In this role he executes applied research in the field of aviation, with a focus Human Factors & safety, MRO process improvement and condition monitoring.


Roger Hak, Lid
Roger Hak.docx_bewerkt

Roger Hakvoorzitter VSV ‘Leonardo da Vinci’

Roger is de huidige President van de VSV ‘Leonardo da Vinci’, de studievereniging voor luchtvaart- en ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Al sinds 1945 is het doel van de vereniging het behartigen van de belangen van de studenten in de breedste zin van het woord. Dit doet zij op gebied van onderwijs, sociale activiteiten en carrière.
Ten eerste ondersteunt de VSV 'Leonardo da Vinci' de studenten bij hun studie door middel van onderwijs evaluatie en de verkoop van studieboeken. Daarnaast biedt zij een sociaal platform waar studenten hun collega’s kunnen ontmoeten en zich kunnen ontplooien op persoonlijk en organisatorisch vlak. Ten slotte zorgt zij voor de connectie tussen de studenten en bedrijven in de vorm van inhouse dagen, lezingen, een bedrijvenbeurs en verschillende studiereizen.

Als lid van de VSV ‘Leonardo da Vinci’ is Roger o.a. verantwoordelijk geweest voor de organisatie van een luchtvaartsymposium met als thema “Challenge of Automation, how technology elevates aviation”.


Banner

Contact:

Postbus 33
2200 AA Noordwijk

Email:© 2016 NLF
Disclaimer
Sitemap
Contact

 

 Realisatie:

Digio applications BV