Login     |     Inschrijven

Lucht- en Ruimtevaartprijzen 2013

(11-11-2013)
Winnaars Nederlands Lucht- en Ruimte-vaart Prijzen.
Studenten van ROC Leeuwenborgh, Hogeschool van Amsterdam en TU Delft hebben gisteren de Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Prijzen gewonnen. De prijzen worden met ingang van dit jaar, elk jaar uitgereikt door het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Fonds (NLF) voor het beste idee voor een luchtvaartstudie-of project. Met het uitreiken van de prijzen wil het NLF de betrokkenheid van de jeugd en de opleidingsorganisaties bij lucht- en ruimtevaart vergroten. Elk winnend team heeft in Hotels van Oranje in Noordwijk een cheque van €10.000 ontvangen.

ROC Leeuwenborgh
De studenten van ROC Leeuwenborgh hebben volgens de jury met het ontwikkelen van een “Pulse jet engine” ondernemerschap laten zien en de lesstof perfect in de praktijk gebracht. De jury is van mening dat aankomende studenten veel motivatie uit dit project kunnen ontlenen.

Hogeschool Amsterdam
Door de ontwikkeling van een “algortime” hebben de studenten van de Hogeschool Amsterdam ervoor gezorgd dat vliegtuignaderingen beter in kaart gebracht kunnen worden. De jury was hiervan onder de indruk en is van mening dat dit veiligheid in de luchtvaart kan vergroten.

TU Delft
De studenten van de TU delft hebben met hun ontworpen (drone) vliegtuigje die verticaal opstijgt en horizontaal vliegt de stimuleringsprijs in de wacht gesleept. Het vliegtuigje kan worden ingezet bij inspecties, surveillance of kan hulpdiensten ondersteuning bieden.

Volgens de jury hebben de drie winnaars door hun zichtbare betrokkenheid, ambitieuze en innoverende ideeën zich positief weten te onderscheiden.

Over NLF
Het Nederlands Lucht en Ruimtevaart Fonds is ontstaan uit een samenvoeging van het Generaal Snijders Fonds (1932) en het Nationaal Luchtvaart Fonds (1934), later het Fokker – Van den Berch van Heemstede Luchtvaart Fonds geheten, en heeft als doel de bevordering van de Nederlandse (betrokkenheid bij) lucht- en ruimtevaart.

 
Auteur:
 
[terug]

Banner

Contact:

Postbus 33
2200 AA Noordwijk

Email:© 2016 NLF
Disclaimer
Sitemap
Contact

 

 Realisatie:

Digio applications BV